Crew Call® teamtraining


All aboard …, ahoy …, hijs het anker …, reef de zeilen …

Crew Call® teamtraining aan boord van Fantastiko op 11 en 12 mei 2017 voor managementteam MTC PoortCentraal bv.

De zeilvaart van vroeger roept bij velen romantische beelden op. Toch verstoren ook vroeger barre weersomstandigheden of een onwillige bemanning de romantiek maar al te vaak. Als de kapitein te weinig oog heeft voor de wensen van de hardwerkende crew, dan gooien ze het bijltje er bij neer. Muiterij! We hebben geleerd dat er op een schip maar één kapitein is. Maar zonder een gemotiveerde bemanning die precies op z’n taak berekend is, strandt ieder schip. Iedere ondernemer kent dit fenomeen. Ook een onderneming kan niet zonder kapitein én niet zonder goed functionerende stuurlui en matrozen. Een volledig op elkaar ingespeelde crew, die de onderneming veilig op koers weet te houden, is essentieel. Crew Call® verzorgt teamtraining op volle zee, die de teamspirit en samenwerking van uw bemanning optimaliseert

Zeilen

Op een zeilschip betrekken we alle deelnemers actief bij de te leren vaardigheden. Als we bijvoorbeeld de zeilen hijsen, is het belangrijk dat u weet wat er van u verwacht wordt. Trekt er iemand aan een verkeerde lijn, dan kan dat hele vervelende gevolgen hebben. Crew Call® is een combinatie van een training teamvaardigheid en een actieve outdoor training. Niemand kan rustig achterover leunen, iedereen doet actief en met volledige inzet mee. Crew Call® is de beste manier om aan teambuilding te werken. Er gaan twee trainers mee aan boord. Ze concentreren zich op communicatieve- en managementvaardigheden en ze zorgen ervoor dat u als een hecht team aan land gaat. En; last but not least, u bent een paar dagen op zee, waar u flink uitwaait en een frisse neus haalt!

Maatwerk

De invulling van de training gebeurt geheel volgens uw behoeften en wensen. We adviseren echter wel om de inzichten van het Belbin® teamrolmanagementmodel als uitgangspunt te nemen. Crew Call® heeft een geaccrediteerde Belbin® Team Role Facilitator ter beschikking. De training kan verder gebaseerd zijn op (onderdelen van) onze bestaande trainingen, maar er zijn talloze andere mogelijkheden. Wilt u beter met uw markt communiceren, dan schenken we daar extra aandacht aan. Maar ook zaken als interne communicatie, conflicthantering, onderhandelen, persoonlijke effectiviteit kunnen aan bod komen. Het is ook mogelijk om aan boord uw missie, visie, strategie te bepalen. Om te inventariseren waaraan Crew Call® voor u en uw team precies moet voldoen, organiseren we een intakegesprek. We overleggen eerst uitvoerig met u waarna wij u een voorstel doen. Crew Call® is perfect maatwerk!

Organisatie

Crew Call® bestaat uit enkele dagen op zee. Onder leiding van een ervaren schipper vaart u op een volledig en comfortabel uitgerust zeilschip richting Frankrijk, België of Engeland. In overleg is het mogelijk om Crew Call® op binnenwater te houden. Het vertrek- en aankomstpunt is meestal Rotterdam tenzij u anders wenst. Logies, maaltijden, trainingsmateriaal en een reisverzekering zijn bij de training inbegrepen. Crew Call® draagt bovendien zorg voor havengelden, brandstofgelden, schip, schipper, kok en scheepsmaat. Aanvullende wensen zijn in onderling overleg te realiseren.

Het programma

Het programma van Crew Call® stellen we volgens uw wensen samen. Iedere trainingsdag heeft echter wel een vaste indeling. Elke dag loopt het schip een andere haven binnen. ’s Ochtends en ’s avonds overhandigen en bespreken de trainers verschillende opdrachten. De rest van de dag bevinden we ons op zee, waar de deelnemers de opdrachten uitwerken. Ze zijn een praktische invulling van de te leren vaardigheden. De deelnemers zorgen er samen voor dat het schip een veilige koers vaart en heel de haven bereikt. Zo blijft teambuilding niet beperkt tot theorie in de haven, maar wordt er de hele reis aan gewerkt. Als het weer het onmogelijk maakt om uit te varen, stellen we in overleg een alternatief programma samen. Uiteraard biedt ook dit programma voldoende mogelijkheden om vaardigheden en teambuilding in praktijk te brengen.

Landrot

Om deel te nemen aan Crew Call® hoeft u geen ervaren zeezeiler te zijn. Ook zonder ervaring zult u merken dat u een belangrijke bijdrage levert aan een goed verloop van de zeiltocht. Samen met uw teamleden steekt u de handen flink uit de mouwen. Tenslotte heeft Crew Call® naast woorden daden hoog in het vaandel staan! Tijdens de zeiltocht merkt u dat de communicatie en onderlinge samenwerking binnen uw team op essentiële punten verbeteren. Door de inspirerende combinatie van communicatie- management- en teamtraining, fysieke inspanning en ontspanning helpt Crew Call® mee aan een perfecte teambuilding. Iets waar u, als u weer aan wal bent, binnen uw organisatie optimaal van profiteert.